"This machine does NOT support"?

Post all questions and information about the CF-30 in here.
Message
Author
Tactmedic
Posts: 120
Joined: Sun Jul 27, 2014 12:00 pm
Location: Florida

"This machine does NOT support"?

#1 Post by Tactmedic »

So trying to upgrade the drivers on my MK-1 with Win 7 and keep getting this error. am I doing something wrong?
CF-C2AKFZGLM My newest one :)
CF-30KQPATPM for sale! Ask me about more info!
CF-30KCPAQ2M for sale! Ask me about more info!

User avatar
Shawn
Posts: 2959
Joined: Fri Jan 18, 2013 11:35 am

Re: "This machine does NOT support"?

#2 Post by Shawn »

Use 7zip to extract the files from the downloaded driver to a new folder. Run the driver from there. Usually I run the pinstall.bat It PUSHES the installation via command line...
Life will beat you into submission.

Tactmedic
Posts: 120
Joined: Sun Jul 27, 2014 12:00 pm
Location: Florida

Re: "This machine does NOT support"?

#3 Post by Tactmedic »

I just to tried to flash the bios (for the vista drivers) and get that message for that too... do I need to do another clean install?
CF-C2AKFZGLM My newest one :)
CF-30KQPATPM for sale! Ask me about more info!
CF-30KCPAQ2M for sale! Ask me about more info!

User avatar
Shawn
Posts: 2959
Joined: Fri Jan 18, 2013 11:35 am

Re: "This machine does NOT support"?

#4 Post by Shawn »

I don't think a CF30K / mk3 has a Vista bios..Pretty sure the mk3 uses the same bios for all operating systems.
The different bios for XP or Vista is for the CF30 / mk1
Life will beat you into submission.

Tactmedic
Posts: 120
Joined: Sun Jul 27, 2014 12:00 pm
Location: Florida

Re: "This machine does NOT support"?

#5 Post by Tactmedic »

Shawn wrote:I don't think a CF30K / mk3 has a Vista bios..Pretty sure the mk3 uses the same bios for all operating systems.
The different bios for XP or Vista is for the CF30 / mk1
Thats what I have- the Mk1...
CF-C2AKFZGLM My newest one :)
CF-30KQPATPM for sale! Ask me about more info!
CF-30KCPAQ2M for sale! Ask me about more info!

User avatar
ADOR
Posts: 1962
Joined: Tue Dec 21, 2010 12:51 pm
Location: Northeast Louisiana

Re: "This machine does NOT support"?

#6 Post by ADOR »

What version bios does it say you have in your bios?
CF-28 MK2,Mk3 / CF-29 Mk3 / CF-30 MK2 / CF-25 Mk1 ATI / CF-19 MK3/Mk3/Mk5 / CF-U1 Mk1,Mk2 / CF-M34 Mk7/Mk3 / CF-17 Mk1 / CF-07
Voodoo Envy M355 / M360 / M515 / M780 / U703 / Voodoo Hexx / Voodoo Idol / Voodoo Rage F1 / Voodoo Rage F1 / Voodoo Rage F1 "signed case" / Voodoo Omen
Alienware M11x R1, Alienware 17 R5

Tactmedic
Posts: 120
Joined: Sun Jul 27, 2014 12:00 pm
Location: Florida

Re: "This machine does NOT support"?

#7 Post by Tactmedic »

where do I find that?
CF-C2AKFZGLM My newest one :)
CF-30KQPATPM for sale! Ask me about more info!
CF-30KCPAQ2M for sale! Ask me about more info!

User avatar
Silver Trooper
Posts: 683
Joined: Tue Mar 17, 2009 6:21 am
Location: Summerville, South Carolina

Re: "This machine does NOT support"?

#8 Post by Silver Trooper »

Tactmedic wrote:where do I find that?
Hit F2 when booting and it will be on the first page as you enter the BIOS
One CF-52, four CF-18's, 4.5 CF-28's, one CF-29, five CF-M34's, two CF-37's, one CF-P2 and two CF-P1's. There are also two Getac A320T's, one Fieldpac and two IBM Transnotes. Not to mention the AMD 5600 CPU with three monitors and several HP PDA's. Whew! Must quit buying...no, must have MORE! Then there are the weapons...

Ineptocracy: A system of government where the least capable to lead are elected by the least capable of producing, and where the members of society least likely to sustain themselves or succeed, are rewarded with goods and services paid for by the confiscated wealth of a diminishing number of producers.

Tactmedic
Posts: 120
Joined: Sun Jul 27, 2014 12:00 pm
Location: Florida

Re: "This machine does NOT support"?

#9 Post by Tactmedic »

Silver Trooper wrote:
Tactmedic wrote:where do I find that?
Hit F2 when booting and it will be on the first page as you enter the BIOS
V2.00L14
CF-C2AKFZGLM My newest one :)
CF-30KQPATPM for sale! Ask me about more info!
CF-30KCPAQ2M for sale! Ask me about more info!

User avatar
Toughbook
Posts: 315
Joined: Mon Mar 16, 2009 9:15 pm
Location: 12 Acres on the Rappahannock!

Re: "This machine does NOT support"?

#10 Post by Toughbook »

Tact... Just Google "Panasonic Drivers" and go to the PANASONIC site. Use the drop-downs to select BIOS & EC, then your model and click search. You can download it there. Make sure you are plugged into mains power and do not interrupt the process. Your BIOS will be upgraded and set to defaults... You will have to F2 it and go in and set the date and time.

I buy a lot of MK1 units and have a drive ready to go running W7 that has the BIOSUP already loaded. As soon as it boots up (and tells me the Misc Driver could not be loaded.) I upgrade the BIOS and then reboot to set the BIOS up. Then I remove that drive and load in the SSD that I want to load the OS to.

If you have GPS installed... Make sure you have it disabled while you load your OS as you will have your mouse jump all over the place if you do not.
Rugged Toughbooks of all types... CF-31s, CF-30s, CF-29s, CF-19s, CF-52s, CF-53s, CF-74s, CF-H2... Hmmm... What else can I buy, build or modify?

Post Reply

Return to “CF-30 Talk (Discontinued Model)”